Fun with English Camp (Group 01)

Fun with English Camp (Group 01)

2/04/2554


week 12

in class



outclass






ต้มยำกุ้ง Tom Yum Kung

เครื่องปรุง InGredients


1. กุ้ง / 1 Pound of Shrimp
2. ตะไคร้ ข่า พริก เห็ด มะเขือเทศ มะนาว น้ำมะขาม ใบมะกรูด(อันนี้ไม่มีใบมะกรูดเลยใส่


ผักชีฝรั่งแทนอ่ะ) / Lemon grass, Galangals, green peppers, mashrooms, tomatoes,


limes, tamarind concentate water, Kaffir lime leaves.


3. น้ำปลา นมสด มันกุ้ง เกลือ / 1 soup spoon of fish sauce, a half of fresh milk can, 1


teaspoon of shri,p paste and 2 teaspooh of salt


วิธีทำ How to cook / Preparation

1. ต้มน้ำซุปกับ 1 ก้อนคะนอ + ตระไคร้ ข่า และเกลือ


Boiled 4 cups of water with salt, lemon grass and galangals
2. .ใส่เห็ด กุ้ง ไม่ต้องรอกุ้งสด เพราะกุ้งสุกง่าย ใส่น้ำปลา น้ำมะขามเปียก พริกแล้วแต่ชอบ


เผ็ดก้อใส่เยอะๆ ใส่นมสด ตามด้วย หัวมันกุ้ง รอเดือด ใส่มะนาว แล้วก้อใส่ใบมะกรูด ปิดแก๊ส


ชิม ชอบอันไหนเติมอันนั้น


Put mushroom, shrimps, fish sauce, tamarind concentate water, green peper(it's


depending on your favour), fresh milk, shrimp paste, limes and Kaffir lime leaves.

3 ความคิดเห็น: